De Gouden Tip: Metaalrecycling voor bedrijven op zijn best

De Gouden Tip: Metaalrecycling voor bedrijven op zijn best

De Gouden Tip: Metaalrecycling voor bedrijven op zijn best

Duurzaamheid staat hoog op de agenda van bedrijven en metaalrecycling is een geweldige manier om je steentje bij te dragen aan een groenere planeet. Misschien heb jij nog het idee dat recycling veel gedoe is. Het tegenovergestelde is waar, gelukkig. In dit blog vertellen we je meer over de wereld van metaalrecycling voor bedrijven, en hoe we jou daarin kunnen ontzorgen.  Zo wordt het recyclen van metaal een fluitje van een cent.

Waarom jouw bedrijf meer zou moeten doen met metaalrecycling 

We schreven daar in ons vorige blog meer over. Maar even kort samengevat: metaalrecycling is onmisbaar voor een duurzame toekomst en een circulaire economie. Metalen zijn waardevol en kunnen vaak eindeloos opnieuw gebruikt worden. Het terugwinnen van belangrijke grondstoffen vergt een fractie van de energie die het kost om nieuwe grondstoffen te winnen. En dat is extra belangrijk, omdat de vraag naar metalen stijgt. Dat komt mede door de elektrificatie: we gebruiken met z’n allen steeds meer elektriciteit. Metalen zorgen namelijk voor de geleiding van elektriciteit in bijvoorbeeld windmolens, zonnepanelen en elektrische auto’s. 

Recycling: een belangrijke (en gemakkelijke) stap in het verduurzamen van jouw bedrijf 

Recycling is een belangrijke en tegelijkertijd gemakkelijke stap die je kunt nemen om jouw bedrijf groener te maken. Door materialen zoals metaal te recyclen, verminder je niet alleen de hoeveelheid afval die naar de stortplaats gaat, maar je vermindert ook de druk op natuurlijke hulpbronnen en verlaagt de CO2-uitstoot. Bovendien kan recycling helpen om kosten te besparen op de aanschaf van nieuwe grondstoffen en afvalverwijdering.

Wat je kunt inleveren 

Materialen die goed gerecycled kunnen worden, zijn bijvoorbeeld: 

  • Schrootmetaal: oude machines, apparatuur, metalen onderdelen, leidingen, gereedschappen en andere metalen voorwerpen die niet meer worden gebruikt. 
  • Ferrometalen: Dit zijn metalen die ijzer bevatten, zoals staal en gietijzer, bijvoorbeeld: onderdelen van constructies, autowrakken, bouwmaterialen, en meer.
  • Non-ferrometalen: metalen zoals aluminium, koper, lood, messing, zink, roestvrij staal en nog veel meer. Deze metalen worden vaak gevonden in elektronische apparaten, bekabeling, leidingen, auto-onderdelen, en andere producten.
  • Accu’s: Oude autobatterijen en andere soorten accu’s bevatten waardevolle materialen zoals lood en kunnen worden gerecycled om schadelijke stoffen te voorkomen.

Het kan gemakkelijker! 

Recycling zou geen gedoe moeten zijn. Zeker niet als jij, voor jouw bedrijf, regelmatig metaal te recyclen hebt. Met zoveel andere dingen die jouw aandacht vragen, is het fijn als het recyclen bijna vanzelf gaat. No problem! Het is eigenlijk verrassend gemakkelijk. Het begint met het identificeren van de materialen die gerecycled kunnen worden, zoals metaalafval. Daarna hoef je alleen maar een betrouwbare en professionele recyclingpartner te vinden; zoals Van Tuyl Metaalrecycling.Wij ontzorgen je waar we kunnen. En door de handen ineen te slaan, dragen we samen bij aan duurzaamheid. 

Onze gouden tip: maak gebruik van onze containerservice!

Als jouw bedrijf regelmatig metaalafval heeft, kun je overwegen om gebruik te maken van onze containerservice. Wij plaatsen dan een container in het gewenste formaat. Als de container vol is, geef je ons eenvoudig een seintje en halen wij die snel weer op. Als je wilt, plaatsen we meteen een lege container zodat je weer verder kunt met recyclen. Klinkt goed, toch? Het wordt zelfs nóg beter. Jouw metaalafval is geld waard. Daarom mag je erop rekenen dat wij daar altijd zorgvuldig mee omgaan. Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom maken we gebruik van een cameraservice, waardoor jij altijd, in realtime, jouw container in de gaten kunt houden. Ook het wegen van jouw container wordt vastgelegd. Na het wegen en verwerken van jouw container, betalen we je de opbrengst meteen op de afgesproken manier uit. 

Wil je meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen? We vertellen het je graag! Zowel bedrijven als particulieren zijn bij ons van harte welkom. Neem gerust even contact met ons op!

Image
Image
Image
MRF Keurmerk - Van Tuyl