Waardevolle metalen

Waardevolle metalen

Goud I Zilver I Tin I Nikkel I Titanium I Platina I Brons I Kwik I Chroomstaal I Thallium I Magnesium I Molybdeen I Kobalt I Mangaan

Waardevolle metalen

 

waardevolle metalen

Van Tuyl Metaalrecycling is de professionele specialist in het verwerken van waardevolle metalen.
Naast rood koper, geel koper (messing), brons, lood, zink, rvs (304 – 316 – etc), aluminium, chroomstaal en pvc kabels. Zijn we ook sterk in het recyclen van waardevolle metalen, met kostbare legeringen.

In de huidige economische markt zijn alle metalen erg waardevol.
Edelmetalen en andere kostbare elementen zoals goud, zilver, tin, nikkel, titanium, platina, kwik, chroomstaal, thallium, magnesium, molybdeen, kobalt en o.a. mangaan zijn zeer schaarse grondstoffen. Door uw kostbare metalen te recyclen, is er minder nieuwe grondstoffen, energie en geld nodig om nieuwe materialen te maken. Dat is niet alleen goed voor het milieu en daarnaast is uw metaal geld waard.

goud tuylGoud

Het is een geel metalliek overgangsmetaal. Het is al sinds de stroomculturen zeer gewaardeerd. Het kan niet oxideren, daarom wordt goud soms “de koning der metalen” genoemd.  Enkele toepassingen zijn: schakelaars, elektronisch componenten, geld, sieraden, kronen (tandheelkunde), borduurwerk, kunstwerken.
Ongeveer de helft van het goud wordt verwerkt in juwelen; slechts 10% heeft een industriële bestemming. Als zuiver metaal is goud vrijwel onbruikbaar voor industriële toepassingen, omdat het erg zacht is.

zilver tuylZilver

Het is een wit overgangsmetaal. Zilver is een eenvoudig te bewerken (buigbaar) metaal dat iets harder is dan goud en beschikt over een witte glans. Zilver heeft van alle metalen de beste elektrische geleidbaarheid en de laagste overgangsweerstand, beter dan koper en goud. Enkele toepassingen zijn: geld, kunstwerken, elektrisch geleiding, labratorium, tandheelkunde, sieraden.

tin tuylTin
Het is een zilvergrijs hoofdgroepmetaal. Tin is een van de vroegst ontdekte metalen.
Tin is een buigzaam, kneedbaar en zeer kristallijn zilverachtig-wit metaal dat bij buiging een karakteristiek geluid geeft dat wordt veroorzaakt door de brekende kristallen. Het metaal is bestand tegen zee- en kraanwater, maar gaat een reactie aan met de meeste zuren.
Enkele toepassingen zijn: solderen, kerkklokken, in vroegere eeuwen werd tin vaak gebruikt om borden, bekers, kannen en bestek te maken
Let wel, bij de uitsortering van uw tin dient u rekening te houden met lood- en zinkhoudende producten.
Uw product lijkt vaak op Tin, maar is in 60-90% van de gevallen voornamelijk zink of lood met een andere toevoeging.
Wees hierop alert om teleurstellingen te voorkomen. Voordat wij uw tin kopen, is ook hier onderzoek noodzakelijk

nikkel tuylNikkel
Het is een zilverwit/grijs overgansmetaal. Nikkel is ferromagnetisch.
Onze aardkern bevat naast ijzer een aanzienlijke hoeveelheid nikkel.
Enkele toepassingen zijn: toevoeging RVS, geld, oplaadbare batterijen, katalysator.

chroomstaal tuylChroomstaal

Het is een grijs overgansmetaal.
Staalsoorten waarbij het ijzer met chroom wordt gelegeerd worden chroomstaal genoemd.
Enkele toepassingen zijn: onderdelen voor lagers, machineonderdelen, huishoudmessen, tandwielen en scharen.

titanium tuylTitanium
Het is een grijs metallisch overgansmetaal.
Titaan staat bekend om de goede corrosiebestendige eigenschappen.
Titaan is net zo sterk als staal, maar heeft slechts 60% van de dichtheid.
Enkele toepassingen zijn: sieraden, verf, fietsen, brilmonturen, huissleutels, scheepsschroeven en bij de platenwarmtewisselaar.

platina tuylPlatina
Het is een grijswit overgangsmetaal.
Platina is een buigzaam en kneedbaar metaal met een grijs-witte glans en dat goed bestand is tegen corrosie door cyanidenhalogenenzoutzuur en niet aan de lucht oxideert. Omdat het metaal onschadelijk is voor mensen en niet snel dof wordt is het zeer geschikt om juwelen van te vervaardigen. Verder is platina goed bestand tegen hoge temperaturen en is het chemisch stabiel. Platina wordt hierom in industriële processen veel toegepast.
Enkele toepassingen zijn: standaardmeter, sieraden, ruwe oliën, brandstoffen, gezondheidszorg (platinadraad wordt ook gebruikt om bloedingen in de hersenen door fistels te stoppen).

brons tuylBrons

Brons is een legering van koper en tin.
De ontdekking van brons maakte het mogelijk metalen objecten te creëren die sterker waren dan daarvoor mogelijk was. Gereedschappen, wapens, uitrustingen en verschillende bouwmaterialen, zoals gedecoreerde tegels gemaakt van brons, waren harder en sterker dan steen en koper, de voorlopers van brons. Aanvankelijk werd brons gemaakt door koper met arseen te legeren. Tegenwoordig is dit een samenstelling met tin.
Enkele toepassing: medailles, bekers, kranen, decoraties, sieraden, koppelingen.

kwik tuylKwik
Het is een zilverwit overgangsmetaal.
In de industrie wordt kwik vooral gebruikt voor elektrische en elektronische toepassingen en in allerlei verbindingen. Tot ongeveer het einde van de 20e eeuw werd kwik veel gebruikt in thermometers en barometers. Vanwege de giftigheid van dit element is het voor deze toepassing steeds meer in onbruik geraakt.
Enkele toepassingen zijn: spaarlampen,  hoge temperatuurthermometers, diffusiepompen en andere laboratoriuminstrumenten, goud isoleren met gouderts, tandvullingen, samenstelling natriumhydroxide, gezondheidszorg, kwikschakelaars, kwikbatterijen en pesticiden. Voor de meeste huishoudelijke doeleinden is kwik tegenwoordig verboden in verband met de giftigheid van kwikdampen.

thallium tuyl Thallium
Het is een zilverwit hoofdgroep metaal.
Thallium is een zeer zacht en buigzaam metaal. Thallium heeft een metaalglans, maar onder invloed van de zuurstof uit de lucht verandert het snel in een grauw, blauwgrijs materiaal dat veel op lood lijkt. De belangrijkste thalliumbronnen zijn sporen die worden aangetroffen in koper-, lood- en zinkertsen.
In het residu dat overblijft bij de productie van zwavelzuur wordt ook thallium aangetroffen.
Enkele toepassing zijn: infrarode optische apparatuur, thalliumoxide voor het fabriceren van glas, gebruik in fotocellen.
Thallium wordt gebruikt voor supergeleiders bij hoge temperaturen.

magnesium tuylMagnesium
Het is een zilverwit aardalkalimetaal.
Komt in de natuur enkel als mineraal voor.
Het metaal is nog een derde lichter dan aluminium. Deze legeringen worden veel gebruikt in de luchtvaartindustrie.
Enkele toepassing zijn: vuurwerk, flitslichten, auto-industrie, vervormen magnesium en beschermen tegen corrosie.

molybdeen tuylMolybdeen
Het is een grijs overgangsmetaal.
Molybdeen heeft een zeer hoog smeltpunt. Molybdeen is een essentieel in een voedingsstof voor planten en komt voor in sommige enzymen zoals xanthine-oxidase
Enkele toepassingen zijn: katalysator, pigment (van geel via oranje tot rood, voor verf, inkt, plastics en rubber), smeermiddel, zonnecellen, kunstmest, hoog temperatuur toepassingen als vacuümovens, schutgasovens, dure fietsframes, radioactieve isotoop, spiegels voor extreem UV licht.

kobalt tuyl Kobalt
Het is een zilverkleurig overgangsmetaal
Samen met nikkel en ijzer wordt het vaak in grote hoeveelheden aangetroffen in meteorieten. Het komt ook voor in het menselijk lichaam als bestanddeel van vitamine B12, in het lichaam van een volwassene komt 1 à 2 gram kobalt voor. In de aardkorst komt kobalt voor als cobaltiet, erythriet, skutterudiet en andere mineralen.
Enkele toepassingen zijn: elektroden in batterijen, airbags in auto’s, katalysator, droogmiddel voor verf, vernis en inkt, opname apparatuur, magnetisch opname apparatuur, componenten voor sterke magneten

mangaan tuylMangaan
Het is een grijskleurig overgangsmetaal.
Mangaan is een vrij uniek metaal dat vrijwel niet te vervangen is door andere metalen. Het heeft veel eigenschappen die verschillen van andere elementen. Het is een erg hard, maar breekbaar metaal, dat moeilijk ontbrandt, maar makkelijk oxideert.
Enkele toepassingen zijn: batterijen, katalysator, oxidator, glasindustrie, mangaanstaal wordt ook gebruikt in messen omdat het een zeer scherpe rand kan creëren en behouden.

 

edel metalen

Wat kunt u bij ons inleveren?

Ferro

Ferro

IJzer, knipijzer, draaisel, hekwerk, balkijzer, gruis etc.
Non-ferro

Non-ferro

Koper, RVS, aluminium, zink, brons, messing, lood etc.
Accu’s & elektromotoren

Accu’s & elektromotoren

Elektromotoren, loodaccu’s, tractie-accu’s, start-accu’s etc.
Kabels

Kabels

Elektra kabels, installatie kabels, netwerkkabels etc.

Röntgen apparatuur, kern en precieze weegschalen.

Onderzoek

zilver tuyl

Om u de juiste en eerlijke prijs te betalen, is onderzoek noodzakelijk.
Met het blote oog kunnen wij niet bekijken welke elementen er in uw metaal zitten.
Nadat professioneel onderzoek is afgerond, dan zullen wij u a.h.v. de beurs, marktconform een nette prijs betalen.
Wij trachten er naar om dergelijk onderzoek binnen 1 werkdag af te ronden, dit is ook afhankelijk van uw metaal.

Waarom Van Tuyl Metaalrecycling?

Scherpe prijzen

We werken altijd met marktconforme dagprijzen. Hierbij houden wij rekening met prijsstijgingen en dalingen in de markt. Zo ontvangt u altijd een eerlijke prijs.

Betrouwbaar

Door te werken met geijkte weegschalen waarop u zelf kunt meekijken, zijn we maximaal transparant en bent u verzekerd van een eerlijke opbrengst.

Uitstekende service

Het proces van wegen, lossen en afrekenen wordt volledig voor u verzorgd. Indien gewenst kunt u gebruik maken van onze kosteloze containerservice.

Van Tuyl Metaalrecycling is dé plek waar u uw oud ijzer en metaal tegen aantrekkelijke prijzen kunt inleveren.

Ontdek hoe we u van dienst kunnen zijn!

Neem contact op
Image
Image
Image
MRF Keurmerk - Van Tuyl