Oud ijzer en metalen inleveren bij Oudijzerbrengen

Wilt u uw oud ijzer en/of metalen inleveren tegen de beste prijzen? Dan kunt u uw metalen bij ons inleveren! Op onze contact pagina vindt u de route en contact informatie.

Openingstijden

Ma 08:00–12:30 en 13:00–16:30
Di 08:00–12:30 en 13:00–16:30
Wo 08:00–12:30 en 13:00–16:30
Do 08:00–12:30 en 13:00–16:30
Vrij 08:00–12:30 en 13:00–16:30
Za 08:00–13:30

Van 12:30 tot 13:00 uur hebben wij pauze

Wat is schroot, schrot? En waar lever je schroot in?

6 november 2017

Afval van ijzer of andere metalen, dat noemt men schroot / schrot. Maar dan in de ruimste zin van het woord. Schroot bestaat voornamelijk uit ijzer, ferro met soms non-ferro metalen als kopen, lood, zink en andere soorten. Het afval van metaal wordt dus schroot genoemd. 

Schroot prijs

Omdat schroot vaak uit verschillende soorten bestaat en meestal niet meer dan een dikte van c.a. 3 millimeter heeft schroot een lage prijs. Het is een bewerkelijke soort waardoor de prijs van schroot dus erg variërend kan zijn.


Wat valt er onder schroot?

Enkele voorbeelden van schroot zijn:

-          Blik

-          Fietsen

-          Trappen

-          Gaas

-          Pannen

-          Etc.

Veel mensen verzamelen hun ijzer, want dat levert natuurlijk geld op. Dit komt van afval in het dagelijkse leven. Een oude fiets wordt apart gezet want dit kan ingeleverd worden als schroot. Blik en metalen doppen worden verzameld om in te leveren bij het lokale metaal recycling bedrijf. Verstandig is om het allemaal te verzamelen zodat u dit in een wat grotere partij kunt inleveren. Hoe groter de partij hoe beter de schrootprijs zal zijn.


Scheiden van ijzer en schroot

Het beste is om uw oud ijzer zo goed mogelijk te scheiden. Gebruik bij voorkeur een magneet om de soorten te herkennen. Trekt de magneet het metaal aan dan kunt u er vanuit gaan dat het ijzer is. Is het metaal erg licht van gewicht en werkt de magneet niet op het metaal, dan zou het zomaar eens bijvoorbeeld aluminium kunnen zijn. Het voordeel van het scheiden van metalen is dat wij dit niet meer voor u hoeven te doen, en dus direct een betere prijs kunnen geven voor de partij schroot of andere metalen.

 

Schroot inleveren

Met uw auto, aanhanger, bus of vrachtwagen komt u aangereden bij van Tuyl Metaalrecycling op de lekstraat in Oss. Allereerst gaan we uw totale combinatie wegen. Dit doen we op een geijkte weegbrug. Nu kunt u doorrijden naar de plaats waar het oude schroot kunt achter laten. Wanneer u klaar bent met het lossen van de schroot wordt u nogmaals gewogen. Zo weten we exact hoeveel kilogram schroot er gebracht is. De plaats waar u het ijzerafval kunt lossen wordt met regelmaat schoon gehouden zodat er natuurlijk geen lekke banden gereden worden. Na het wegen van uw schroot kunt u bij de kassa uw weegbon inleveren en ontvangt u direct contant geld. Bij grotere bedragen is ook mogelijk om de betaling per bank over te maken.

 

Wat wordt er met schroot gedaan?

Wanneer de omvang van het ingeleverde schroot groot genoeg is, wordt het gerecycled. Het metaalsoort gaat per vrachtwagen naar de smeltovens waarna het hergebruikt kan worden. Wist u dat ongeveer 30% van de metalen al eens eerder gerecycled is geweest? Het gesmolten schroot kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld nieuwe blikjes.


Maar allereerst is het belangrijk dat U er voor zorgt dat het oud ijzer (schroot) bij ons terecht komt in plaats van de grijze container.


Terug naar nieuwsoverzicht
IJzerbak op locatie? Zo geregeld: