Oud ijzer en metalen inleveren bij Oudijzerbrengen

Wilt u uw oud ijzer en/of metalen inleveren tegen de beste prijzen? Dan kunt u uw metalen bij ons inleveren! Op onze contact pagina vindt u de route en contact informatie.

Openingstijden

Ma 08:00–12:30 en 13:00–16:30
Di 08:00–12:30 en 13:00–16:30
Wo 08:00–12:30 en 13:00–16:30
Do 08:00–12:30 en 13:00–16:30
Vrij 08:00–12:30 en 13:00–16:30
Za 08:00–13:30

Van 12:30 tot 13:00 uur hebben wij pauze

Soorten metaal

Er zijn veel soorten metalen, gelukkig kunt u bij ons terecht met alle soorten metalen van roestig ijzer tot schoon koper. Alle metalen leveren geld op, kom daarom snel naar van Tuyl Metaalrecycling. Onderstaand vindt u de omschrijving van de meest voorkomende metalen. 


IJzer (staal) Aluminium
RVS Koper
Lood Zink
Schroot Kabel
   IJzer (staal)

IJzer ook wel veel genoemd als zijnde staal, is een veel voorkomende metaalsoort en wordt voor veel doeleinde gebruikt. IJzer wordt veel gebruikt bij gebouwen, bruggen en auto's. U kunt ijzer herkennen aan zijn gewicht, daarnaast gaat ijzer snel roesten. 


Aluminium

Aluminium heeft een bekende eigenschap, het is namelijk erg licht van gewicht. Daarnaast is aluminium vaak schoon en is ook licht van kleur. Aluminium word veel gebuikt in bijvoorbeeld blikjes, traanplaat en spuitbussen. 


RVS

RVS staat voor Roest-Vrij-Staal. De naam omschrijft al zijn functie, het heeft de sterkte van Staal (ijzer) maar het roest niet. Daarom wordt RVS veel gebruik bij hygiënische doeleinde. Zo worden vaak grote tanks gemaakt van RVS, het is sterk maar het roest niet. De kenmerken van RVS is dat het veel gewicht heeft en het is een schone, glimmende uitstraling. 


Koper

Koper is een metaal soort wat niet sterk is maar een goede functie heeft als geleiding. Het is een dure metaalsoort, dit komt omdat koper een moeilijk verkrijgbaar product is. Koper wordt veel gebruikt voor elektriciteit, water of gas. Koper is te vaak te herkennen aan zijn rode kleur. 


Lood

Lood is een zware metaalsoort, voor zijn omvang zult u niet zeggen dat het veel gewicht heeft. Lood wordt veel gebruikt bij het tegen gaan van water. Dit komt omdat lood erg soepel is, het is dus na elke vorm te buigen. Daarom ziet u lood vaak op daken, kozijnen etc.

Wat kunnen wij voor u doen

Wat kan ik inleveren?
Voor bedrijven

Een voorbeeld van een aantal oude metalen die u bij ons kunt inleveren: Wasmachine, vaatwasser, keuken apparatuur, inbouw apparatuur, gasfornuis, oven, computer, cv ketel, radiator, accu, fiets, brommer, auto en onderdelen, aanhanger...


Lees meer >>

Ook zakelijk zijn er ook mogelijkheden m.b.t. het ophalen van oud ijzer of om een gratis container te plaatsen.

Wij komen graag bij u langs. Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden. 


Lees meer >>Actueel

Een tweede locatie voor Van Tuyl Metaalrecycling

Een tweede locatie voor Van Tuyl Metaalrecycling

Van Tuyl Metaalrecycling BV opende in juni 2019 zijn tweede locatie. U kunt uw metalen nu inleveren in Gameren en Oss.

Lees meer
IJzerbak op locatie? Zo geregeld: